Снимка БулфотоГлавният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши

...
Снимка БулфотоГлавният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши
Коментари Харесай

Цацаров разпореди проверка на партия ДОСТ

Снимка Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши инспекция дали активността на партия ДОСТ подхожда с наредбите на Конституцията и Закона за политическите партии, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата, съобщи вести.бг.

Така би трябвало да се откри има ли съществуване на предпоставките за изпращане на искане до Конституционния съд за оповестяване на противоконституционност на политическата партия и дали има данни за подаване на иск до Софийски градски съд за разформироване на партията.

Причината за самосезирането на основния прокурор е наличието на оповестена декларация на партия ДОСТ от 26 март тази година, която е за образуване и осъществяване на " Национална подписка с искане за законово признание от страна на българската страна на статут на национално малцинство ". Поводът са и обществени изказвания в тази тенденция на ръководителя на партията Лютви Местан.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 30 секунди) Рейтинг: 52699 | Одобрение: 28374 а на жилищата на цветанов и артекс нещо инспекция, арести?  ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ! Напиши коментарИме:Коментар:
`` По
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР